Translate

Ιερά Σκήτη Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Βογορόντιτσα)

 


Κάντε κλικ στην φωτογραφία για περισσότερα


Πώς θα έρθετε στην Ι. Σκ. Κοιμ/ως της Θεοτόκου

Εφόσον έχετε εξασφαλίσει το Διαμονητήριο σας και έχετε επικοινωνήσει με την Σκήτη για την ημερομηνία που θα φιλοξενηθείτε σε αυτή μένει να μάθετε πώς θα φτάσετε στην Ι. Σκήτη Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Βογορόντισα) . Ο συνηθισμένος τρόπος είναι από την Ουρανούπολη με καράβι στο λιμάνι της Δάφνης .Από την Δάφνη με το λεωφορείο πάμε Καρυές και από εκεί παίρνετε το Βάν για την Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου το οποίο σας αφήνει στο φυλάκιο ελέγχου της Βατοπεδίου και από εκεί συνεχίζετε με τα πόδια. Περίπου 700 μέτρα μετά το φυλάκιο χωματόδρομος στα δεξιά σας κατηφορίζει για την Σκήτη. Από το φυλάκιο μέχρι την Σκήτη είναι 2 χλμ. και θα κάνετε περίπου 45 λεπτά.. Αν βρίσκεστε σε κάποια Μονή ή Σκήτη κοντά στην Ι. Σκήτη Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Βογορόντισα) μπορείτε να έρθετε περπατώντας. Όλες οι διαδρομές προς άλλες Μονές και Σκήτες περιγράφονται στην ενότητα "Διαδρομές"

Διαδρομές για Google Maps

Κάνοντας κλικ σε κάποια από τις παρακάτω διαδρομές, ανοίγει ο αντίστοιχος χάρτης στο Google Maps με την επιλεγμένη διαδρομή και χρήσιμες πληροφορίες. Όλες οι διαδρομές είναι μεταφρασμένες και στα Αγγλικά. Σε κάποια κινητά, ίσως χρειαστεί να τα γυρίσετε οριζόντια για να δείτε σωστά τους χάρτες. Εφόσον έχετε σήμα και δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να δείτε το στίγμα σας  στον χάρτη να κινήται πάνω στην διαδρομή (αν την ακολουθείτε σωστά).

Γυρίστε το κινητό στο πλάι

ΠΡΟΣΟΧΗ πολλές φορές λόγω καιρικών συνθηκών , έργων οδοποιίας και άλλων εργασιών μπορεί οι χωματόδρομοι αλλά και κάποια μονοπάτια να μην είναι βατά και να έχουν αλλάξει . Για αυτό πάντα θα πρέπει να ρωτάτε για την κατάσταση τους πριν ξεκινήσετε την διαδρομή και πάντα η διάβαση τους γίνεται με δική σας ευθύνη. Διαβάστε εδώ  κάποιες πρακτικές συμβουλές για την πεζοπορία στο Άγιο Όρος. Το σύνολο των πληροφοριών που παρέχονται εδώ είναι απλά ένα εποπτικό εργαλείο για τον σχεδιασμό μιας διαδρομής και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούνε την αναγκαιότητα πυξίδας και χάρτη για πλοήγηση στο τοπίο , ειδικά σε περιοχές που δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας απαραίτητο για την λειτουργεία του Google Earth και του Google Maps.